Θεραπεία ευρυαγγειών με μικρο-θερμοπηξία (Veinwave)

Τι είναι η μικρο-θερμοπηξία (Veinwave);

Η μικρο-θερμοπηξία (Veinwave) είναι μια νέα τεχνική η οποία χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα για την ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία των ευρυαγγειών, τηλαγγειεκτασιών, κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η τεχνική αναπτύχθηκε από αγγειοχειρουργούς ως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση των πολύ λεπτών φλεβών (από 0.1 – 0.9mm διάμετρος) που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη σκληροθεραπεία και οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαύματος και ουλών κατά τη θεραπεία με λέιζερ. Αποτελεί την ιδανική λύση, σε συνδυασμό με τη σκληροθεραπεία, για την εξάλειψη των εναπομεινάντων λεπτών ευρυαγγειών μετά το πέρας της σκληροθεραπείας. Το Veinwave μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία φλεβών σε δύσκολες περιοχές, όπως το πρόσωπο, τους αστραγάλους και τα γόνατα. Η θεραπεία βασίζεται στη θερμοπηξία, κατά την οποία στο εσωτερικό του αγγείου αναπτύσσεται θερμότητα που οδηγεί σε άμεση σύγκλειση αυτού. Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά για την εκτέλεσή της και δεν απαιτεί μεσοδιαστήματα διακοπής.

Δείξτε τα πόδια σας άφοβα! Απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες εύκολα και ανώδυνα

Σε ποιες περιοχές το Veinwave υπερέχει;

Το Veinwave είναι η ιδανική λύση για τη θεραπεία ευρυαγγειών σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπου άλλες θεραπείες μπορεί να μην είναι κατάλληλες. Περιοχές που μπορεί να αντιμετωπιστούν περιλαμβάνουν:

 • Πόδια
 • Χέρια
 • Αστράγαλοι
 • Γόνατα
 • Πρόσωπο (εικόνα 1)

Πώς πραγματοποιείται η όλη διαδικασία;

Μετά τον καθαρισμό της προς θεραπεία περιοχής, ο αγγειοχειρουργός σας με μια πολύ λεπτή, με μόνωση βελόνα εφαρμόζει τη θεραπεία υπο-επιδερμικά και χωρίς να παρακεντήσει το αγγείο (εικόνα 2). Τα πολύ λεπτά αγγεία θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν άμεσα, ενώ στα επόμενα λεπτά εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες στο σημείο εφαρμογής (εικόνα 3). Στις περισσότερες περιπτώσεις 15 με 20 λεπτά αρκούν για την πραγματοποίησή της, και δεν είναι απαραίτητη η επίδεση του σκέλους με επιδέσμους ή η τοποθέτηση ελαστικών καλτσών. Τα ίχνη θεραπείας παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες μέχρι και τρεις εβδομάδες πριν την οριστική τους εξαφάνιση (εικόνα 4, 5).

Εικόνα 1. Εφαρμογή του veinwave σε ευρυαγγείες του προσώπου (μύτη).

Εικόνα 2. Εφαρμογή του veinwave σε ευρυαγγείες κάτω άκρων.

Είναι η διαδικασία επώδυνη;

Επειδή η τεχνική Veinwave χρησιμοποιεί μια πολύ, πολύ λεπτή βελόνα, οι περισσότεροι ασθενείς δεν νιώθουν ουσιαστικά πόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν και μερικοί αναφέρουν μια αίσθηση παρόμοια με ένα μικρό και σύντομο τσίμπημα.

Εικόνα 3. Αμέσως μετά τη θεραπεία

Εικόνα 4. 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία

Εικόνα 5. 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία

Ποια είναι η ανάρρωση;

Δεν υπάρχουν μεσοδιαστήματα ανάρρωσης που συνδέονται με τη τεχνική του Veinwave. Άνδρες και γυναίκες που έλαβαν θεραπεία με Veinwave μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία. Επιπλέον, δεν απαιτείται η επίδεση του σκέλους.

Πότε θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα;

Με το σύστημα Veinwave, θα δείτε τα αποτελέσματα άμεσα μετά τη θεραπεία σας, καθώς οι μικρές φλέβες στενεύουν και αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες από την εφαρμογή της διαδικασίας.

Ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα του Veinwave;

Η θεραπεία των ευρυαγγειών με το σύστημα Veinwave είναι μόνιμη. Από τη στιγμή που οι ευρυαγγείες μιας περιοχής έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με το σύστημα Veinwave, δεν θα χρειαστεί πλέον να ασχοληθείτε ξανά με αυτές.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Υπάρχει ένας πολύ μικρός κίνδυνος ουλών, αν και ο κίνδυνος αυτός είναι ελάχιστος και πολύ λιγότερος από τον κίνδυνο που συνδέεται με άλλες τεχνικές θεραπείας ευρυαγγειών (πχ λέιζερ).

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς με μία μόνο θεραπεία, άλλα μπορεί να χρειάζονται δύο ή τρεις θεραπείες για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Πότε μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία του μετά το Veinwave;

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιστρέφουν στην εργασία και στις άλλες καθημερινές δραστηριότητές τους αμέσως μετά τη διαδικασία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Veinwave σε σχέση με άλλες τεχνικές;

Το Veinwave προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ευρυαγγειών και τηλαγγειεκτασιών, μεταξύ των οποίων:

 • Λιγότερο πόνο
 • Χωρίς μώλωπες
 • Δεν υπάρχουν μεσοδιαστήματα στη θεραπεία
 • Εφικτή όλες τις εποχές του χρόνου
 • Κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος
 • Δυνατότητα θεραπείας δύσκολων περιοχών όπως στους αστραγάλους τα γόνατα, και το πρόσωπο
 • Υψηλός βαθμός ασφάλειας

Επιπλέον, η διαδικασία Veinwave είναι επίσης πιο γρήγορη από ό, τι οι συγκρίσιμες θεραπείες.

Είναι η τεχνική Veinwave εγκεκριμένη για χρήση στις ΗΠΑ;

Ναι. Το Veinwave έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα (2009) έλαβε την έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) (την αυστηρότερη παγκοσμίως υπηρεσία πιστοποίησης ασφάλειας και αποτελεσματικότητας) για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φόρμα Επικοινωνίας

Διεύθυνση Ιατρείου

 1. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days

Υμηττού 112,
Τ.Κ 116 34,
Παγκράτι, Αθήνα
Τηλέφωνο
210 7524005